Hamarosan sor kerül az őszi óraátállításra így számolni kell azzal, hogy korábban fog besötétedni. A Rendőrség számos programmal igyekszik felhívni a lakosság figyelmét a lakások, családi házak és egyéb ingatlanok – présházak, hétvégi házak – biztonságának védelmére, gondoljanak csak a „ Várvédő” és a Házhoz megyünk „ programokra.

Bár Tolna megyében a családi házak sérelmére és a tanyavilágban elkövetett betörések száma folyamatosan csökken, mégis könnyelmű dolog azt feltételezni, hogy velünk ez nem történhet meg.

Ellenőrizze, hogy az Ön otthona, hétvégi háza felkészült-e a kritikus időszakra. Fogadja néhány tanácsunkat:

Kerítsék körbe ingatlanjukat, a kerítést tartsák jó állapotban! Mindig zárják a kaput, még akkor is ha az ingatlanban tartózkodnak!

Az ingatlan körül vágják vissza a sövényeket, bokrokat, fákat! Ne nyújtsanak elrejtőzési lehetőséget a lehetséges elkövetőknek!

Az ingatlan nyílászárói legyenek jó állapotban!

Az ajtóra szereltessenek jó minőségű biztonsági zárat. Rendelkezzen az ajtó többféle zárral, biztonsági lánccal, nyitásjelzővel, kémlelővel.

Lehetőleg az ablakokat is lássák el többféle biztonsági eszközzel! Javasolt az üvegre „betörésgátló” fóliát ragasztani. Ne hagyják nyitva az ablakot, mert az vonzza a betörőket. Ne feledjék: a szúnyogháló nem véd meg a betörés ellen.

Gondoskodjanak a melléképületük, garázsuk biztonságáról is. Lássák el minőségi nyílászáróval és zárják is azokat.

Ne tartsanak otthon nagyobb mennyiségű készpénzt! Értékeiket tárolják megfelelően biztonságos helyen .

Vezessenek listát értékeikről, jelöljék meg azokat egyedi jelöléssel!

Végül ami a legfontosabb figyeljenek egymásra, környezetükre! Ismerjék meg szomszédjaikat, ápoljanak jó viszonyt! Legyenek környezetük SZEM-ei!

Ha bármi gyanúsat észlelnek, hívják a 112-es segélyhívót!