Köszöntünk a Szőlő- Szem Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesület hivatalos weboldalán.

Szekszárdon a szőlőtermesztés és borkészítés 2000 éves hagyományokkal rendelkezik. A mai napig több ezer tanya található Szekszárd környékén, melyek nagy részben gazdasági épületként és termőföldként funkcionálnak, de ma már nagyon sokan élnek életvitelszerűen is a tanyavilágban. A tanyavilág nagy területen, szétszórtan helyezkedik el, így potenciális célpontjai a bűnözőknek. A 2000-es években a tanyabetörések száma oly mértéket öltött, ami a tanyavilágot összefogásra ösztönözte. Ennek eredményeként indult el mozgalmunk 2009-ben. Azóta érezhetően biztonságosabbá vált a tanyavilág, munkánkat a statisztikai adatok is alátámasztják. 2009 előtthöz képest 90%-al csökkent a tanyabetörések, lopások száma.

Sajnos azonban továbbra is bármikor bekövetkezhet, hogy áldozatává válunk a bűnözőknek. Könnyelmű dolog azt feltételezni, hogy velünk ilyesmi nem történhet meg. Odafigyeléssel, egymás segítségével azonban megelőzhetjük a bűncselekményeket. Fogjunk össze a biztonságosabb környezet elérése érdekében.

“Együtt a hívatlan látogatók ellen”

Híreink