Fontosnak tartjuk, hogy önkénteseink hiteles szakmai segítséget tudjanak nyújtani, ezért 2016-ban megkezdtük tanyabizalmi képzéseinket. Az első turnusban 18 főnek tartottuk meg a képzést a Szekszárdi Rendőrkapitányság és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakembereinek együttműködésével.

A leggyakoribb vagyon elleni bűncselekményekről, a családi ház betörésekről tartott előadást Boros Tibor címzetes rendőr zászlós, a Szekszárdi Rendőrkapitányság betörési vonalvezetője. Előadásában kitért a leggyakoribb elkövetési módokra. Részletesen megbeszélték a jelen lévők, hogy mit tehetnek amennyiben gyanúsan viselkedő személyeket látnak, valamint mire kell figyelni annak érdekében, hogy megelőzzük ezen bűncselekmények elkövetését.

Borda Károly a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltségről a tűzvédelmi szabályok betartásáról, a közelgő télen betartandó fontosabb magatartási és előkészületi szabályok megtartásáról, a helyrajzi számok jól látható kihelyezésének és felújításuk fontosságáról beszélt. Előadásában külön kitért a tanyákban található értékek, tulajdonosok által megtehető alapvető védelmi teendőkre, melyekkel a bűncselekményeket megelőzhetjük, illetve a nyomozó hatóság munkájának segítésében a meglévő nyomok és információk biztosításának, külön kitérve a jószomszédi kapcsolattartás fontosságára is.